Dakreiniging

Atmosferische vervuiling, algen, mossen, groen- en zwarte aanslag, tasten de dakpannen aan.

Een prijsindicatie of afspraak voor een vrijblijvende offerte

 Scherpe prijzen
 Anti alg/mos behandeling

 Direct een afspraak maken
 20 jaar ervaring

Dakreiniging

Atmosferische vervuiling, algen, mossen, groen- en zwarte aanslag, tasten de dakpannen aan. Op termijn levert dit problemen op. De wortels van mossen groeien namelijk in de poriën van de dakpannen, waardoor de pannen poreus raken en afbrokkelen.

Tevens worden mossen en wortels vochtig en veroorzaken ze op termijn (vorst)schade. Daarbij scheiden mossen zuren af welke invreten in de dakpannen en onherstelbare zichtbare schade veroorzaken.

Eenmalig intensief stoomreinigen en daarna periodiek preventief onderhoud verrichten, is een prima en langdurig behoud van mooie dakpannen. De levensduur van de dakpannen wordt aanzienlijk verlengd, de kosten voor reparaties en vervanging behoorlijk bespaard en de uitstraling van het object aanmerkelijk verbeterd.

071-2340764

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
08.00 – 19.00 uur en zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Bij geen gehoor bellen we zo spoedig mogelijk terug.

Stoomreiniging

Problemen worden dus voorkomen door dakpannen tijdig te reinigen en preventief te onderhouden. De eerste keer reinigen wij de dakpannen middels stoomreiniging. Met heet water onder aangepaste druk, stomen wij het dak schoon.

Alle atmosferische vervuiling, algen, mossen, groene- en zwarte aanslag verdwijnen van de dakpannen. Daarna spoelen we de dakpannen schoon en ziet het dak er weer prachtig uit. Het effect is direct goed zichtbaar.

Middels periodiek preventief onderhoud, eens in de 2 tot 3 jaar, blijven de dakpannen vrij van vervuiling en behouden ze de mooie uitstraling. Stoomreiniging is dan ook niet meer nodig.

Anti alg/mos behandeling

Het is verstandig om de dakpannen na het stoomreinigen, te beschermen middels een Anti alg/mos behandeling en/of impregneermiddel. Bij een Anti alg/mos behandeling worden namelijk ook de sporen in de poriën van de dakpannen grondig aangepakt. Daarbij heeft het residu van het gebruikte product een preventieve werking, waardoor nieuwe alg- en mos-vorming langdurig voorkomen wordt.

Reinigen bij lichte vervuiling en vrij nieuwe dakpannen, kan eventueel zonder stoomreiniging. In deze situaties kan volstaan worden om een aantal Anti alg/mos behandelingen toe te passen. Het effect is dan na weken, soms maanden goed zichtbaar. Dit is uiteraard goedkoper dan in combinatie met stoomreiniging.

Impregneren/hydrofoberen

Door de dakpannen te impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, worden de dakpannen water- en vuilwerend gemaakt. De methode en het gebruikte product houden de dakpannen ademend. Dat wil zeggen dat het water van buiten af parelt, terwijl het vocht van binnen weg kan.

De vochthuishouding blijft dus in tact. De dakpannen blijven hierdoor een stuk droger, waardoor algen en mossen weinig tot geen kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op via 071-2340764 of vul ons contactformulier in, Sebrechts Gevelreiniging is u graag van dienst.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo
Kunnen we u helpen?